Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

20 aprilie 2010

Inscriere pensie limita de varsta si anticipata partiala-grupa II de munca

Intrebare:

“ Subsemnatul C.G., nascut in 1951.09.14., lucrez din 1967 cu carte de munca, intre care 12 ani lucrati in grupa a 2-a.Doresc pensie anticipata si as vrea sa stiu in ce conditii pot ajunge la aceasta pensie.Va multumesc anticipat! Cu stima,”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascut la data de 14 septembrie 1951, varsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 35 de ani.

In conformitate cu dispozitiile art.42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.


Prin urmare, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare si a desfasurat activitate in conditii deosebite de munca (grupa a II-a de munca) o perioada de 12 ani, conform celor specificate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 2 ani si 6 luni inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 62 de ani si 6 luni, de la data de 14 martie 2014.

Potrivit prevederilor legale, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, conform datelor precizate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 60 de ani (14 septembrie 2011).

Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: