Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

10 aprilie 2010

Informatii inscriere pensie

Intrebare:

“Sint nascuta la 15 octombrie 1952 lucrez ca gestionar-casier la S.C.RUTRANSS.A.CLUJ si sint angajata din 21 decembrie 1973.
Va rog sa-mi spuneti cind pot iesi la pensie la limita de virsta sau anticipat care ma avantajeaza.
Va multumesc mult.”


Raspuns:

Din analiza celor spuse de dvs., reiese ca sunteti nascuta in data de 15 octombrie 1952, varsta standard de pensionare fiind de 59 de ani si 3 luni si stagiul complet de cotizare de 28 de ani si 6 luni. Prin urmare, puteti solicita pensie pentru limita de varsta incepand cu data de 15 ianuarie 2012, conform prevederilor legale in vigoare la aceasta data.

Dupa analiza datelor mentionate de dvs., respectiv faptul ca ati depasit stagiul complet de cotizare de 28 de ani si 6 luni, puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv la aceasta data aveti deschis dreptul la pensie anticipata partiala.
La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale nu se au în vedere stagiile asimilate (cum ar fi armata, facultatea sau perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate).
Mentionam, de asemenea, ca in vederea inscrierii la pensie anticipata (nu anticipata partiala), trebuie sa depasiti stagiul complet cu cel putin 10 ani (respectiv un stagiu complet de 38 de ani si 6 luni), conditie pe care nu o indepliniti.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: