Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

19 aprilie 2010

Informatii inscriere pensie

Intrebare:

“Buna ziua!
Sunt nascuta la data de 28 Decembrie 1955, cu un stagiu de cotizare de 29 ani 11 luni si 23 zile in conditii normale de munca(cu o nastere in Noiembrie 1978);in prezent beneficiez de o pensie pe caz de boala din septembrie 2006.
Cand pot beneficia de pensie anticipata?Dar la limita de varsta?
Va multumesc! ”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascuta in data de 28 decembrie 1955, varsta standard de pensionare este de 60 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 30 de ani.
Potrivit prevederilor legale, persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare pot solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare (respectiv din data de 28 decembrie 2010, in cazul dvs., conform dispozitiilor legale in vigoare la aceasta data).
La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale nu se au în vedere stagiile asimilate (cum ar fi armata, facultatea sau perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate).
De asemenea, mentionam ca legea nu prevede posibilitatea trecerii din categoria pensionarilor de invaliditate in cea a pensionarilor anticipati sau anticipati partiali.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: