Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

10 martie 2010

Informatii inscriere pensie

Intrebare:

“Buna seara ,
as dori sa ma ajutati cu un calcul pentru varsta de pensionare a tatalui meu :
s-a nascut in 28 ian 1952 , are 38 ani vechime in munca ( strungar). as dori sa stiu ce variante de pensionare ar avea si incepand cu ce data?
Multumesc anticipat!”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca tatal dvs. este nascut la data de 28 ianuarie 1952, varsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 35 de ani. Prin urmare, se poate inscrie la pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 65 de ani, de la data de 28 ianuarie 2017.
Potrivit prevederilor legale, pentru ca a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, poate solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 60 de ani (28 ianuarie 2012).
Cu bine,
Specialist pensii.

2 comentarii:

Roxana spunea...

Buna ziua,

Ma numesc Roxana, si am o intrebare: sunt cetatean roman, am 28 ani si urmeaza sa ma casatoresc in Germania. In prezent sunt angajata in Romania, dar voi demisiona si prin urmare nu voi mai fi salariata. In conditiile in care domiciliul meu va fi in Germania si nu voi fi salariata pentru o perioada de timp, pot sa inchei un contract cu casa de pensii pentru a cotiza ? Ma intereseaza ca pe perioada in care nu lucrez sa cotizez in continuare in Romania, chiar daca nu voi avea domiciliu stabil aici. Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra. PS:imi puteti scrie si la adresa de email topbluemillenium@yahoo.com.

Specialist Pensii spunea...

Ati primit raspuns la intrebarea dvs. pe blogul nostru la adresa
http://desprepensii.blogspot.com/2010/04/incheiere-contract-de-asigurare.html