Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

5 martie 2010

Informatii inscriere anticipata

Intrebare:

“Buna seara,
Sunt nascuta la data de 28. 05. 1960, lucrez la OMV Petrom de 29 de ani, in total am 30 de ani vechime in campul muncii pana in prezent(1 an am lucrat in alta parte). In decursul acestor ani am fost in majoritatea timpului sef de statie, dar si casier. Programul a fost 12-24-48, am lucrat in foarte multe ture de noapte.
As vrea sa stiu cand pot beneficia de pensie anticipata?
Va multumesc
Numai bine.”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascuta la data de 28 mai 1960, varsta standard de pensionare este de 60 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 30 de ani.

Potrivit prevederilor legale, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani, puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 55 de ani (28 mai 2015).
Mentionam, de asemenea, ca in vederea inscrierii la pensie anticipata (nu anticipata partiala), trebuie sa depasiti stagiul complet cu cel putin 10 ani (respectiv un stagiul complet de 40 de ani), conditie pe care nu o indepliniti.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: