Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

29 martie 2010

Informatii inscriere pensie - grupa II de munca

Intrebare:

“Buna ziua,
As vrea sa stiu cand pot sa depun cerere pentru pensionare preanticipata in conditiile in care sunt nascut in 27.05.1954 si am stagiul de cotizare de 35 ani, cu 13 ani de grupa II de munca.
Va multumesc!”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascut la data de 27 mai 1954, varsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 35 de ani.

In conformitate cu dispozitiile art.42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.
Prin urmare, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege de 35 de ani si ati desfasurat activitate in conditii deosebite de munca-grupa a II-a de munca o perioada de 13 ani, conform celor specificate de dvs., poate solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 2 ani si 6 luni inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv la implinirea varstei de 62 de ani si 6 luni-27 noiembrie 2016.
Mentionam ca, potrivit prevederilor legale, pensia anticipata sau pensia anticipata partiala se acorda cu 5 ani inaintea implinirii varstelor standard de pensionare, respectiv de la varsta de 60 de ani in cazul dvs.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: