Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

11 martie 2010

Informatii inscriere limita de varsta-grupa I de munca

Intrebare:

“Ma numesc AG . Sunt nascut la data de 14 noiembrie 1949.Vechime in campul muncii 43 ani si 6 luni din care 6 ani grupa 1 (intai) -pana in 2001.Intrebarea mea este: Care este varsta de pensionare ? Cu stima si respect , AG.”

Raspuns:
Reducerea pentru grupa I de munca se face conform art. 167 indice 1 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, cu modificarile si completarile ulterioare, din varstele prevazute in anexa nr. 3 din acelasi act normativ.
Astfel, pentru o perioada de 6 ani lucrata in grupa I de munca, varsta standard de pensionare prevazuta in anexa nr. 3 (respectiv 63 ani si 9 luni, la aceasta data) se reduce cu 3 ani si 7 luni, prin urmare, in cazul prezentat de dvs., la aceasta data aveti dreptul deschis la pensie pentru limita de varsta, avand mai mult decat 60 de ani si 2 luni.
Prin urmare, la aceasta data puteti depune dosarul de pensie de limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare pentru grupa I de munca, cuantumul drepturilor de pensie fiind fara nicio penalizare. De asemenea, va precizam ca reducerea pentru grupa I de munca este valabila pana la data de 1 aprilie 2011.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: