Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

17 martie 2010

Informatii inscriere pensie-grupa I si II de munca

Intrebare:

“Sunt nascut la data de 08 02 1951 am in prezent o vechime de 36 ani din care 3 ani si jumatate in gr 1 si 3 ani in grupa 2 de munca. Va rog sa-mi spuneti care e stagiul pe care trebuie sa-l realizez ,cand pot iesi la pensie si daca pentru anii de grupa am reducere de varsta la pensionare dupa actuala lege dar si dupa noul proiect . va multumesc mult ! B.-tg carbunesti”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascut la data de 8 februarie 1951, varsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 35 de ani.
In conformitate cu dispozitiile art.42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.
Prin urmare, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare si ati desfasurat activitate in grupa superioara de munca (grupa I si II de munca) o perioada de 6 ani si 6 luni, conform celor specificate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 1 an inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 64 de ani, de la data de 8 februarie 2015.
Potrivit prevederilor legale, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 60 de ani (8 februarie 2011).
Precizam, de asemenea, ca pana la adoptarea noului proiect al legii unitare a pensiilor, nu va putem oferi informatii asupra felului in care aceasta lege se va aplica, in lipsa informatiilor exacte.
Cu bine,
Specialist pensii.

Un comentariu:

bican spunea...

va multumesc pentru raspuns ! sustin zilnic sit-ul dvs caci intru sa citesc toate comentariile si dau clic pe reclame.... cu bine,bican.