Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

13 martie 2010

Pensie de urmas - Spania

Intrebare:
"Tatal meu a lucrat in Spania timp de 10 ani cu forme legale si in Romania timp 30 de ani. Tatal meu a decedat in urma cu 2 saptamani in Spania. Am inteles ca mama are dreptul la o pensie de urmas din partea autoritatilor spaniole , dar ca trebuie sa fac cerere in Romania. As dori sa stiu caror autoritati romane trebuie sa ma adresez. Va multumesc. A.M."
Raspuns:
In cazul in care mama dvs. inca mai domiciliaza în Spania, se va adresa casei de pensii de care apartine teritorial din aceasta tara, pentru a completa formularul E203 si E207.

Mentionam ca la formularul E207 va trebui sa ataseze copii ale documentelor justificative ale stagiului de cotizare realizat de tatal dvs. in Romania (ex.carnet de munca).
Dupa completarea acestor formulare, institutia din Spania, va transmite aceste formulare în Romania, casei de pensii competente în solutionarea cererii mamei dvs.
In concluzie nu este nevoie ca mama dvs. sa se deplaseze în Romania pentru a depune actele necesare in vederea obtinerii pensiei de urmas din Romania.
Cu bine,
Specialist pensii.

3 comentarii:

Anonim spunea...

si tatal meu a decedat in spania acum 1 an ! mama ta o sa primeasca pensie de vaduva toata viata minim 650 euro pe luna 14 pagas pe an ! si tu o sa primesti 190 de euro pe luna pana la 26 de ani ! mergi la seguridad social ca o sa ai nevoie de foarte multe acte !

dana spunea...

tatal meu a decedat in spania acum 3 zile, parintii meii nu au fost casatoriti dar au stat impreuna 38 anii si au 2 copii. ce acte trebuie din romania pentru a beneficia de pensie de urmas?

Specialist Pensii spunea...

@dana 5 aprilie 2013

Dana, revino te rog cu o intrebare pe adresa de e-mail a noastra. Nu am inteles pentru cine se solicita pensie de urmas:
-daca e vorba de mama, atunci nu are dreptul la pensie daca nu au fost casatoriti la data decesului tatalui;
-daca e vorba de copii, trebuie sa ne precizezi cati ani au acestia.

Cu bine,