Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

5 martie 2010

Informatii inscriere pensie - grupa II de munca

Intrebare:

“Sant nascuta in 1957,25 oct....angajata in 1973,16 nov...si prezent lucrez, 12 ani de grupa a doua 100%...am lucrat fara intrerupere pana in prezent !! Va rog sa-mi spune-ti si mie cand pot iesi la pensie? anticipat ,partial sau la limita ..va multumesc!!”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascuta la data de 25 octombrie 1957, varsta standard de pensionare este de 60 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 30 de ani.
In conformitate cu dispozitiile art.42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.
Prin urmare, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare si a desfasurat activitate in conditii deosebite de munca (grupa a II-a de munca) o perioada de 12 ani, conform celor specificate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 2 ani si 6 luni inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 57 de ani si 6 luni, de la data de 25 aprilie 2015.
Potrivit prevederilor legale, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani, puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 55 de ani (25 octombrie 2012).
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: