Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

10 martie 2010

Informatii inscriere pensie - grupa I de munca

Intrebare:

“ Ma numesc I.F.,nascut in 26.11.1956...avand 18 ani si 6 luni in grupa I de munca.(36 de ani in campul muncii).La ce varsta pot iesi la pensie sau pensie anticipata?Va multumesc anticpat!”

Raspuns:

Reducerea pentru grupa I de munca se face conform art. 167 indice 1 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, cu modificarile si completarile ulterioare, din varstele prevazute in anexa nr. 3 din acelasi act normativ.


Astfel, din analiza datelor transmise de dvs., ati desfasurat activitate in grupa I de munca o perioada de 18 ani si 6 luni, iar pentru aceasta perioada, varsta standard de pensionare prevazuta in anexa nr. 3 se reduce cu 10 ani si 10 luni, prin urmare, la aceasta data, aveti dreptul deschis la pensie pentru limita de varsta conform articolului mai susmentionat si puteti depune dosarul pentru aceasta categorie de pensie.

Mentionam ca aceasta este cea mai favorabila reducere pentru dvs., intrucat pensia anticipata partiala se poate obtine cu 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la varsta de 60 de ani, pensie care nu va avantajeaza.

Prin urmare, va puteti inscrie la pensie pentru limita de varsta conform art. 167 indice 1 la aceasta data.

Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: