Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

8 februarie 2010

Informatii depunere dosar pensie anticipata partiala

Intrebare:

“Buna ziua,sunt nascuta la data de 15.10.1955 si lucrez din data de 15.01.1976.Daca din aprilie intru in somaj,as putea sa-mi depun direct dosarul de pensie anticipata partial?
Multumesc !”

Raspuns:

Din analiza celor spuse de dvs., reiese ca sunteti nascuta la data de 15 octombrie 1955, varsta standard de pensionare fiind 60 de ani (15 octombrie 2015) si stagiul complet de cotizare cerut de lege de 30 de ani.

La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale nu se au în vedere stagiile asimilate (cum ar fi armata, facultatea sau perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate).
Potrivit prevederilor legale, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani, puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv la implinirea varstei de 55 de ani (15 octombrie 2010). Prin urmare, raspunsul la intrebarea dvs. este ca nu puteti depune direct dosarul de pensie anticipata partiala, trebuie mai intai sa asteptati implinirea varstei de 55 de ani.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: