Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

11 octombrie 2009

Informatii inscriere pensie anticipata partiala

Intrebare:

“Am 55 de ani stagiu de cotizare este de 28 si 8 luni am 4 copi doresc sa ami spuneti daca ma ancadrez pentru pensie anticipat partial”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascuta in anul 1954, varsta dvs. standard de pensionare este cuprinsa, in functie de luna nasterii, pe care nu o cunoastem, intre 59 de ani si 8 luni si 59 de ani si 11 luni, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 29 de ani si 4 luni si 29 de ani si 10 luni, conditie pe care, din cele spuse de dvs., nu o indepliniti.

Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii si i-au crescut pâna la vârsta de 10 ani beneficiaza de reducerea vârstei standard de pensionare dupa cum urmeaza:
a) cu un an - pentru 3 copii;
b) cu doi ani - pentru 4 sau mai multi copii.

Potrivit prevederilor legale, pensionarii care au realizat stagiul complet de cotizare pot solicita inscrierea la pensie anticipata partial cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare.

Prin urmare, intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare, nu puteti beneficia nici de reducerea prevazuta de lege pentru copii, nici de pensie anticipata partiala cu cinci ani inaintea indeplinirii varstei standard de pensionare.

Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: