Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

24 octombrie 2009

Eliberare Certificat privind stagiul de cotizare

Intrebare:

“Buna ziua,

Doresc sa obtin un certificat de stagiu de cotizare declarate lunar de catre angajatorul Sc….srl,incepand cu luna mai 2006.
Numele meu este B.A. cod numeric….”

“Buna ziua,
De unde se pot procura aceste documente ???? Evident contra cost. Certificatul privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
M.C.”

Raspuns:
Conform art. 39 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, modificata si completata “(1) Stagiul de cotizare se certifică asiguraţilor anual, din oficiu, de către CNPAS, prin casele teritoriale de pensii.
(2) Stagiul de cotizare se certifică şi la cererea asiguraţilor, contra cost, oricând în timpul anului. Tariful serviciului respectiv se stabileşte anual de CNPAS.”

Prin urmare, va puteti adresa casei teritoriale de pensii in raza careia se afla sediul angajatorului dvs., unde firma la care v-ati desfasurat activitatea a depus declaratiile nominale privind evidenta asiguratilor, care va va elibera aceste certificate, contra cost.

Conform deciziei presedintelui Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale nr. 134/2009, tariful unic pentru eliberarea Certificatului privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, conform art. 39 alin. (2) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare este de 15 lei RON.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: