Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

26 mai 2010

Expertiza medicala - pensie comunitara Ungaria

Intrebare:

“Buna ziua va doresc!
Sunt nascuta in Romania, acolo am trait si am acumulat o vechime in campul muncii de 2o de ani. In prezent traiesc in Ungaria, unde am acumulat 5 ani vechime.
In prezent sunt in pensie de invaliditate in Ungaria, urmeaza sa ma prezint in fata comisiei de expertiza in data de 31 mai ac. la Budapesta.

Pentru data de 5 mai mi-a cerut hirtiile medicale ai ultimilor 6 luni, Casa de Asigurari si Pensii Harghita,Romania, pentru expertiza medicala in scopul verificarii invaliditatii mele. Am luat cunostinta de faptul ca pe baza hartiilor mele, m-i sa respins acordarea in continuare a pensiei de invaliditate in Romania.

Intrebarea mea este: Casa de Asigurari si Pensii din Jud. Harghita nu are obligatia sa accepte decizia comisiei de expertiza din Ungaria?
Repet am domiciliul stabil din 1994 in Ungaria.

Cu mult respect,
I.K.”

Raspuns:

Raspunsul este nu.

Cu privire la capacitatea de munca a solicitantului de pensie de invaliditate in Romania, comisiile de expertiza medicala din cadrul caselor teritoriale de pensii se pronunta conform legislatiei nationale in domeniu.

Concluziile comisiei de expertiza medicala din Ungaria nu pot fi folosite de comisiile de expertiza medicala din Romania.

Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: