Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

27 mai 2010

Comunicat oficial: Alianţa Confederaţiilor Patronale din România nu acceptă fiscalizarea sectorului IT şi naţionalizarea pensiilor private

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România nu acceptă fiscalizarea sectorului IT care va duce la un adevărat exod al inteligenţei româneşti spre Silicon Valley şi spre NASA şi va păgubi România de una din cele mai profitabile industrii.


Tinerii din IT, care aduc acum ţării mai mulţi bani decât o tranşă de împrumut de la FMI, vor fi atraşi de retribuţiile mai bune din alte ţări şi, în felul acesta, România va deveni importator de soft în loc să fie exportator şi se va întoarce în situaţia din anii trecuţi când importa licenţe de 300 de milioane de euro, spre deosebire de prezent când exportă licenţe de 500 de milioane de euro.

Semnalul dat ieri de Guvern privind impozitarea veniturilor din IT va alunga investitorii din acest domeniu şi va pune pe butuci unul din ultimele sectoare industriale unde suntem competitivi pe piaţa internaţională.

În acelaşi timp, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România protestează împotriva naţionalizării pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, către pilonul I. În felul acesta este distrusă orice şansă a tinerilor care cotizează în prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeană, lucru care ar fi posibil numai prin sistemul de pensii private.

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România îşi exprimă surprinderea că deşi la ultima întâlnire cu primul-ministru a fost convenită anularea acestor măsuri negative pentru economie, totuşi, ieri, ele au fost anunţate ca adoptate şi cere Guvernului să-şi reconsidere poziţia.

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România solicită o întâlnire urgentă cu primul-ministru şi cu ministrul Finanţelor pentru găsirea unor soluţii de rezolvare a fiscalizării în IT şi a transferului de la pilonul II la pilonul I. De asemenea, solicităm ministrului Finanţelor să iasă din logica simplistă şi contabilă a tăierii de cheltuieli şi să prezinte studii de impact privind efectele celor două măsuri în reducerea cheltuielilor bugetare. La rândul nostru, vom prezenta studii de impact privind urmările dezastruoase pentru România ale aplicării acestor două măsuri şi vom dovedi că ceea ce se câştigă prin impozitarea sectorului IT este mult mai puţin decât ceea ce se pierde şi că, la fel, naţionalizarea pensiilor private distruge şansa celor care cotizează astăzi pentru a avea parte de o pensie decentă în viitor.


Dan Matei Agathon
Purtător de cuvânt
Alianţa Confederaţiilor Patronale din România

Niciun comentariu: