Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

17 iulie 2009

Intrebare e-mail-inscriere pensie anticipata partiala

Intrebare:

“Buna ziua tatal meu nascut in 1952 pe data de 21 septembrie doreste sa iasa anticipat la pensie si doreste sa afle conditiile si termenele prin care acesta poate iesi anticipat la pensie.Tinand cont ca are in campul munci 39 de ani si 10 ani grupa 2.Va rog sa imi oferiti un raspuns cu privire la intrebarea mea.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns.”


Raspuns:

Avand in vedere faptul ca tatal dvs. este nascut la data de 21 septembrie 1952, varsta standard de pensionare pentru limita de varsta este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 35 de ani.
In conditiile in care ati desfasurat activitate in grupa a II-a de munca 10 de ani (in conditiile in care procentul de incadrare a fost de 100%), beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani, respectiv pana la varsta de 63 de ani (septembrie 2015).
Potrivit prevederilor legale, pentru ca a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, poate solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinitii varstei standard de pensionare, respectiv la implinirea varstei de 60 de ani (septembrie 2012).

Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: