Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

21 august 2009

Cine este Ion DUMITRU, noul Director de Cabinet al Presedintelui CNPAS


Ion DUMITRU, 49 ani, este noul Director de Cabinet al Presedintelui CNPAS (Casa Nationala de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale). De-a lungul carierei sale, a facut parte din colectivul care a redactat Legea pensiilor nr. 19/2000, precum si in echipa de experti romani, constituita la nivelul Ministerului Muncii, pentru implementarea noului sistem public de pensii in Romania. In prezent, face parte din echipa de experti care lucreaza la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii.

Anterior numirii in functia actuala, domnul DUMITRU a fost timp de 8 ani Director General al Casei Judetene de Pensii Prahova. Experienta sa profesionala cumuleaza, de asemenea, diferite pozitii in cadrul Directiei generale de munca si protectie sociala a judetului Prahova, apartinand de Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si in administratria locala de stat.

Absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, cu o vasta experienta in Dreptul Muncii, Ion DUMITRU este in prezent Doctorand in Dreptul Securitatii Sociale la Universitatea Bucuresti. In completarea pregatirii universitare, a absolvit numeroase cursuri si stagii de pregatire in securitate sociala si sisteme publice si private de pensii organizate de prestigioase institutii specializate (Universitatea Harvard, Cambridge - Massachusetts, SUA (1999); OECD, Joint Vienna Institute - Viena, Austria (1999); World Bank Institute - Washington D.C., SUA (2000), BfA - Berlin, Germania (1999); Buenos Aires, Argentina; National Social Insurance Board - Stockholm, Suedia (2000); National Academy of Social Insurance - Washington D.C., SUA (2002); Institute for Housing and Urban Development Studies - Rotterdam, Olanda (2004); Social Insurance Bank - Amsterdam, Olanda (2007)).

Niciun comentariu: