Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

3 septembrie 2009

Informatii practice si oficiale privind pensiile private

In urma cu aproape doi ani si jumatate, in Romania au inceput sa functioneze fondurile de pensii private – in urma unei reforme a sistemului public de pensii recomandata si sustinuta in primul rand de Banca Mondiala, dar si de Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Pe langa articolele aparute din cand in cand in presa despre pensiile private, exista doua surse oficiale de informare in acest domeniu: Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP, adica autoritatea de reglementare si supraveghere in domeniu) si Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR, adica asociatia profesionala a operatorilor in domeniu: administratori de fonduri de pensii + bancile depozitare).

APAPR
www.apapr.ro – este asociatia profesionala, neguvernamentala, apolitica, independenta, nonprofit, creata pentru a proteja interesele, a promova si dezvolta cooperarea si colaborarea in domendiul fondurilor de pensii private din Romania. APAPR are in prezent 18 membri (13 administratori de fonduri + 5 banci depozitare) si o reprezentativitate de aproape 100% pe piata de pensii private.

Pe site-ul
www.apapr.ro gasiti multe informarii utile despre reforma sistemului de pensii, elemente de siguranta ale pensiilor private, rezultatele (randamentele) fondurilor de pensii private, informatii utile pentru participanti (client-service), legislatie, statistici privind activitatea fondurilor de pensii, evenimente de specalitate, precum si comunicatele de presa privind punctele oficiale de vedere ale pietei pe diferite teme de interes.

CSSPP
www.csspp.ro – este autoritatea de reglementare si supraveghere a pietei, institutie a statului roman, aflata sub autoritatea Parlamentului Romaniei. CSSPP autorizeaza, controleaza si supravegheaza administratorii si fondurile de pensii private. Pe site-ul www.csspp.ro gasiti informatii oficiale privind deciziile CSSPP si ultimele noutati privind activitatea si rezultatele fondurilor de pensii.

Niciun comentariu: