Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

28 septembrie 2009

Informatii inscriere la pensie limita de varsta-grupa a II-a de munca

Intrebare:

“"buna ziua", ma numesc N.V.,sunt nascuta in 18.12.1957, am lucrat 18 ani de gr2, iar vechimea este de 35 de ani. cand pot solicita iesirea la pensie pentru limita de varsta??? Astept raspuns!!! Va multumesc anticipat!”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascuta la data de 18 decembrie 1957, varsta standard de pensionare este de 60 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 30 de ani.

In conformitate cu dispozitiile art. 42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.

Prin urmare, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege de 30 de ani si ati desfasurat activitate in conditii deosebite de munca-grupa a II-a de munca o perioada de 18 ani, conform celor specificate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 4 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv la implinirea varstei de 56 de ani-18 decembrie 2013.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: