Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

7 august 2010

Nerevizuire medicala periodica

Intrebare:

“Buna seara,
Sunt pensionara de invaliditate din anul 2008 ,am 56 ani si nu am realizat la data pensionarii, stagiul complet de cotizare de 29 ani si 10 luni cu o diferenta de 1 zi !

1. Intrebarea este daca Comisia de Expertiza ma va declara nerevizuibila la data reviziei(sfarsitul acestei luni), in conditiile in care voi prezenta Adeverita cu stagiul de cotizare actual realizat de 31 ani si 7 luni ,eliberata de Casa Judetena de Pensii,bineinteles ,si toate actele medicale aferente?
Mentionez ca am solicitat acesta Adeverinta in urma discutiei purtate cu Dvs.in data de 29-30 ianuarie a.c si citind ulterior toate postarile realizate de Dvs pe blog cu deosebit profesionalism ,privind acest subiect.

2.In situatia in care Comisia nu va lua in considerare acest act(cum s-a intamplat altui pensionar de invaliditate),va rog sa ma indrumati cum sa procedez in continuare pentru a avea castig de cauza?

Cu multumiri!”

Raspuns:

1. Conform art. 62 alin. (7) din Legea nr. 19/2000, modificata si completata, “nu sunt supuşi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare şi au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.”

Prin urmare, avand in vedere ca ati realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege de 29 de ani si 10 luni, aveti dreptul sa nu mai fiti supusa revizuirii medicale periodice la data intocmirii prezentului raspuns, fiind in perioada de 5 ani inaintea varstei standard de pensionare de 59 de ani si 11 luni. Va puteti adresa astfel Comisiei de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca pentru a solicita aplicarea art. 62 alin. 7 lit. c), Comisia fiind obligata sa respecte dispozitiile legale mai susmentionate.

2. In cazul in care Comisia de expertiza nu va lua in calcul acest act, ceea ce ni se pare o ilegalitate, va puteti adresa Comisiei judetene de expertiza medicala, care coordoneaza medicii experti ai asigurarilor sociale de pe intreg teritoriul unui judet.

Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: