Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

20 decembrie 2009

Intamplari Casa Judeteana de Pensii Caras

Mesaje:
"Buna,ma numesc ___, am depus un dosar pentru pensie de urmas in urma cu noua luni la Casa de Pensii Caransebes. Suntem in data de noiembrie 2009 si cei responsabili pentru a-mi da un raspuns cu ceea ce se intampla cu acest dosar nu au un raspuns concret,saptamana trecuta am fost pentru a primi informatii despre acest dosar si cei responsabili mi-au spus ca abia saptamna viitoare voi intra in comisie si luna viitoare voi incepe sa primesc pensia,ieri si astazi am fost iarasi si mi-au spus ca dosarul meu nu a fost inaintat spre Casa de Pensii Municipala(aceasta este responsabila cu solutionarea dosarelor din cate am inteles eu),motivul pentru care au spus asta a fost faptul ca nu imi gasesc adeverinta de studii pe care le-am dat-o acum ceva timp si trebuia anexata la dosar.Nu am primit un numar de inregistrare pentru actele depuse ulterior.Intrebarea mea este urmatoarea,in cat timp se solutioneaza un dosar complet si daca acestia mi-au pierdut actele ulterioare ce as putea face ? Va multumesc."
"In urma cu o saptamana m-am prezentat la Casa judeteana de Pensii Caransebes pentru a ma interesa ce sa intamplat cu adeverinta pe care le-am dat-o,bineinteles ca au spus ca ei nu au primit nici o adeverinta de la mine dar intrand in vorba cu functionarul public de serviciu celui caruia i-am inmanat adeverinta si-a adus aminte vag ca totusi i-am dat adeverinta si aceasta a fost pierduta(bineinteles ca acesta nu mi-a recunoscut faptul dandu-mi seama ca si-a adus aminte de mine atunci cand i-am spus unde a pus adeverinta,toata procedura pe care un cetatean obisnuit nu avea de unde sa o stie!)I-am dus o alta adeverinta dar ma intreb,in lege scrie ca adeverinta trebuie adusa in primele 15 zile de la inceputul anului scolar-universitar si daca acest aspect nu este respectat risc sa-mi pierd pensia pe luna octombrie din incompetenta lor bineinteles.Ce as mai putea face?"
Raspuns:
Inca de la primul dvs. mesaj, am trimis o adresa Casei Judetene de Pensii Caras, prin care am solicitat transmiterea unui raspuns oficial intr-un termen cat mai scurt, avand in vedere nemultumirile dvs.
Din pacate, dupa o luna de zile, nu am primit nimic, iar nemultumirile dvs. au continuat dupa prezentarea personala la sediul casei de pensii. Mentionam ca adresa noastra a fost trimisa pe trei adrese de e-mail, cele oficiale, existente pe site-ul casei de pensii.
In legatura cu una dintre precizarile facute de dvs. in mesaje, mentionam urmatoarele:
Conform art. 34 din Normele de aplicare a Legii nr. 19/2000, "plata pensiei se suspenda începând cu luna următoare celei în care copilul urmaş nu face dovada continuării studiilor într-o forma de învăţământ organizat potrivit legii [art. 92 alin. (1) lit. e) din lege].
Dovada continuării acestor studii trebuie prezentată casei teritoriale de pensii în termen de 15 zile de la data începerii anului şcolar.
Reluarea în plata a pensiei de urmaş suspendate se face conform prevederilor art. 93 alin. (3) din lege." (
respectiv de la inceputul anului scolar, daca faceti dovada continuarii studiilor, ceea ce inseamna ca veti primi inclusiv pensia pe luna octombrie).
Cu bine,
Specialist pensii.
P.S. Asteptam inca punctul de vedere al reprezentantilor Casei Judetene de Pensii Caras.

Niciun comentariu: