Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

6 ianuarie 2010

Pensie anticipata partiala-respingere

Intrebare:

“Buna ziua.
Ma numesc B.E. nascuta pe 5 noiembrie 1952,si am cotizat 26 ani si 6luni ,si asi dori sa va intreb daca pot beneficia de pensie anticipata sau anticipata partial .Am fost la casa de pensi Buzau ca de acolo sant si nu vor sa ma ajute,sant si foarte bolnava si la doctor nu beneficiez de nimic ca nu am asigurare nu pot nici sa ma internez.
Va multumesc anticipat.Astept un raspuns”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascuta la data de 5 noiembrie 1952, varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 3 luni (5.02.2012), iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 28 de ani si 6 luni.
Potrivit prevederilor legale, persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare, pot solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare.
Intrucat nu ati realizat decat un stagiu de cotizare de 26 ani si 6 luni, mai putin decat stagiul complet de cotizare cerut de lege de 28 de ani si 6 luni, nu puteti beneficia de pensie anticipata sau pensie anticipata partiala, cum corect vi s-a transmis de la casa teritoriala de pensii.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: