Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

29 noiembrie 2009

Nerevizuire medicala

Intrebare:

“As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu revizuirea pt.pensie medicala?data nasterii 05-08-1951,pensionare invaliditate gr.II,din 11-04-2006,stagiu de cotizare realizat 25 ani 2 luni 12 zile.Intrebarea este cand pot sa fac ultima revizuire medicala.Mentionez ca sunt de sex masculin si am muncit in conditii normale de lucru???si daca se poate cand pot iesi la pensie cu derogare?? ”

Raspuns:

Analizand cele precizate in mesajul trimis, aveti urmatorul stagiu de cotizare:
-25 ani, 2 luni si 12 zile, in conditii normale de munca;
-3 ani si 7 luni-stagiu asimilat, respectiv perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Total 28 de ani, 9 luni si 12 zile.
Conform art. 62 alin. (7) din Legea nr. 19/2000, modificata si completata, “nu sunt supuşi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare şi au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.”

Prin urmare, avand in vedere ca nu ati realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege de 35 de ani, nu puteti beneficia de prevederile art. 62 alin. 7 lit.c, incepand cu varsta de 60 de ani, cu 5 ani inaintea varstei standard de pensionare de 65 de ani.
Astfel, veti fi revizuit medical pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 de ani, data la care veti iesi la pensie pentru limita de varsta, neavand indeplinite conditiile pentru inscrierea la pensie anticipate sau anticipata partiala.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: