Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

20 noiembrie 2012

Contestatie decizie de pensie

Intrebare:

Catre Comisia  Centrala de Contestatii

Ma numesc M.C. si doresc sa-mi comunicati unde trebuie sa depun contestatia la decizia de pensionare , pe adresa dumneavoastra sau la casa locala de pensii unde mi-am depus dosarul de pensionare ? 

Cu multumiri,

Raspuns:

În conformitate cu prevederile art. 106 alin. (4) din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, „decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunică persoanei care a solicitat pensionarea, în termen de 5 zile de la data emiterii”.
De asemenea, conform dispoziţiilor art. 75 teza a doua din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin H.G. nr. 257/2011, “decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunică persoanei care a solicitat pensionarea, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în termen de 5 zile de la data emiterii”.

Contestaţia împotriva deciziei de pensie emisă conform Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, se depune în termen de 30 de zile de la data comunicării, la casa teritorială de pensii emitentă.


Cu bine,
Specialist pensii.

2 comentarii:

sorin bt spunea...

in caz de necontestare in termen la casa de pensii emitenta, se mai poate ataca in instanta decizia.

Specialist Pensii spunea...

@sorin bt 15 mai 2013

In instanta se poate face orice, dar asta nu inseamna ca judecatorii vor si accepta cererea dvs.
Reamintesc ca procedura contestarii deciziei la Comisia Centrala de Contestatii este o procedura administrativa prealabila, obligatorie. Apoi se merge in instanta.
In cazul prevazut de dvs., cel mai probabil instanta va respinge cererea dvs. intrucat este adresata fara respectarea pasilor prevazuti de lege.