Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

1 iulie 2010

2 iulie - ultima zi de depunere a dosarelor de pensie anticipata si anticipata partiala!!!

În Monitorul Oficial nr. 441 din 30 iunie 2010, a fost publicata Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, lege care va intra in vigoare incepand cu data de 3 iulie 2010.

Articolul 10 din acest act normativ prevede: "(1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, in sistemul public de pensii, precum si in sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata partiala nu se mai aplica.
(2) Cererile de inscriere la pensie anticipata si pensie anticipata partiala, depuse in conditiile legii, pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se vor solutiona cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare la data depunerii."

Prin urmare, in perioada 3 iulie 2010 - 31 decembrie 2010, dispozitiile din Legea nr. 19/2000 privind pensia anticipata si pensia anticipata partiala se suspenda, ceea ce inseamna ca, incepand cu data de 3 iulie (respectiv 5 iulie, prima zi lucratoare), casele teritoriale de pensii nu vor mai primi dosare privind aceste categorii de pensii.

Dupa data de 3 iulie, vor mai putea fi rezolvate dosarele de pensie anticipata sau anticipata partiala doar in cazul celor deja depuse si nesolutionate pana la aceasta data de catre casele teritoriale de pensii, inclusiv pentru cererile depuse in intervalul de cel mult 30 de zile anterioare datei indeplinirii conditiilor de pensionare, chiar daca data deschiderii drepturilor este de 3 iulie 2010 sau o data ulterioara acesteia.

Niciun comentariu: