Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

17 iunie 2009

Intrebare primita pe e-mail-pensie pentru limita de varsta cu reducere grupa a II-a

Intrebare:

“Am lucrat 28 ani in conditii deosebite
Am facut facultate de 5 ani si armata 9 luni
Sunt nascut in 1954
Cand ma pot pensiona
Multumesc
Cu respect”

Raspuns:

“Avand in vedere faptul ca sunteti nascut in anul 1954, varsta standard de pensionare in cazul dv. este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 35 de ani, conditie pe care, din cele spuse de dv., o indepliniti.
Mentionam ca, pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare, datorita conditiilor deosebite (sau grupa a II-a de munca), trebuie mentionat cu exactitate procentul de incadrare al activitatii in grupa (conform legislatiei anterioare)-intre 70 si 100%.
In conformitate cu dispozitiile art.42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.
Prin urmare, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare si ati desfasurat activitate in conditii deosebite de munca o perioada de 28 de ani si consideram aceasta activitate ca fiind desfasurata in procent de 100%, puteti solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 6 ani si 6 luni inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv la implinirea varstei de 58 de ani si 6 luni.
Cu bine,
Specialist pensii.”

Niciun comentariu: