Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

27 august 2012

Cartea "Pensii, prestații sociale și asigurări - teorie și practică"


Cartea "Pensii, prestații sociale și asigurări - teorie și practică", de Stefan Ene si Sorin Enache, poate fi comandata de pe site-ul Editurii Monitorul Oficial.

Autorii au conceput ghidul legislativ in trei părți, aspectele prezentate fiind insoțite de exemple practice.

Partea I aduce in discuție necesitatea reformării sistemului de pensii din țara noastră, realizată in bună măsură de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și cele două sisteme de pensii private (obligatorii și facultative), respectiv Pilonul I și Pilonul II. De asemenea, se analizează detaliat, in funcție de modificările legislative apărute după 1 aprilie 2001, situația luării in calcul a veniturilor privind acordul global la stabilirea și recalcularea drepturilor de pensie.
Partea a II-a se concentrează pe beneficiile asistenței sociale (indemnizații, alocații, ajutoare) și pe cele ale protecției sociale (șomaj).

In Partea a III-a se analizează rolul și importanța asigurărilor de persoane (in special cele de viață) ca alternativă la sistemul public de pensii, utilitatea reasigurărilor prin cedarea riscurilor, la care se adaugă o „radiografie” a pieței de profil.

Recomandăm cartea persoanelor in prag de pensionare, pensionarilor, funcționarilor și juriștilor, la care se adaugă, evident, asigurații.

Puteţi comanda cartea de aici.

Niciun comentariu: