Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

17 aprilie 2009

Site-uri case teritoriale de pensii

Astazi blogul nostru incepe o campanie destul de mare pentru monitorizarea informatiilor existente pe site-urile caselor teritoriale de pensii din Romania din cele 41 de judete, plus municipiul Bucuresti.
In acest scop, vom face o descriere pe larg a tuturor acestor site-uri oficiale, incluzand informatiile care sunt puse acolo, frecventa cu care ele sunt updatate, care sunt plusurile si minusurile fiecaruia, ce gasesc pensionarii si asiguratii si ceea ce le lipseste, cum sunt datele de contact, daca exista mail, cum se respecta prevederile legale privind informatiile de interes public sau programul de audiente.

De asemenea, vom urmari rezolvarea in termen, dar si corect din punct de vedere a legislatiei existante, a sesizarilor, incepand cu una, sa zicem, simpla, cu privire la data la care poate o persoana sa se inscrie la pensie pentru limita de varsta. In acest scop, blogul nostru a trimis acum cateva minute un mail la toate adresele cu urmatorul continut:

"Buna ziua,
Tatal meu este nascut la data de 16 iunie 1954 si ar dori sa stie cand are dreptul la pensie de limita de varsta, avand urmatoarea vechime:
-18 ani si 5 luni in conditii normale de munca
-1 an si 6 luni armata
-13 ani si 6 luni in grupa I de munca."

De ce am ales insa sa va spun inainte? Pentru ca, pe langa speta nici prea simpla, nici prea grea, dar mesterita in asa fel incat sa fie la limita a doua acte normative, un director/sef comunicare/sef stabiliri ar putea cauta si sursa e-mailului nostru, care este destul de vizibila pe Internet. Asa ca oferim sanse egale tuturor, dar vor fi diferente semnificative in privinta site-urilor si a complexitatii/lipsei de complexitate lor.

Desi initial ne gandeam sa scriem judetele alfabetic, totusi rezultatele vor fi publicate aici in functie de data cand vom primi raspunsul la speta de mai sus.

Noi abia asteptam sa incepem, asa ca...mult succes!

Niciun comentariu: