Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

7 septembrie 2021

Apariție nouă la Editura Monitorul Oficial: „Pensiile pe înțelesul tuturor”, de Daniela Ciobotaru și Ștefan Ene

 Urmează să te pensionezi? Eşti pensionar? Lucrezi în domeniul de specialitate? Eşti practician?

Ghidul „Pensiile pe înțelesul tuturor” vine în întâmpinarea unei nevoi evidente de informare corectă a publicului larg, înlesnind înțelegerea unor aspecte teoretice şi practice complexe, constituind un instrument de mare utilitate. Lucrarea „Pensiile pe înțelesul tuturor” abordează într-un stil accesibil o serie de subiecte de mare interes ce țin de problematica pensiilor:

Perspectivă teoretică:

• Legea nr. 263/2010 privind sistemul de pensii publice, cu toate modificările și completările legislative apărute până la 1 septembrie 2021;
• stagiul de cotizare;
• categoriile de pensii din sistemul public;
• metoda de calcul al pensiilor (valoarea punctului de pensie, stabilirea punctajului lunar, a punctajului anual și a punctajului mediu anual);
• modalitățile concrete de înscriere la pensie;
• contestarea deciziei de pensie și a deciziei medicale asupra capacității de muncă etc.

Perspectivă practică:

• peste 80 de exemple practice extrem de utile și eficient evidențiate grafic.

Despre autori:

Daniela Ciobotaru, în prezent directorul Casei Naționale de Pensii Publice – Direcția pensii, are o experiență de peste 30 de ani în domeniul stabilirii pensiilor, dar deține și o cunoaștere aprofDaniela Ciobotaru și Ștefan Eneundată a aspectelor teoretice specifice, în calitate de membră a echipelor care au elaborat proiectul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale și al Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum și Normele de aplicare a acesteia.

Ștefan Ene este specialist în domeniul pensiilor publice și private, cu o experienţă de 19 ani în cadrul caselor de pensii (Casa Judeţeană de Pensii Prahova, Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, Casa Națională de Pensii Publice, Casa de Pensii a Notarilor Publici din România). A făcut parte din echipa care a elaborat Normele de aplicare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Accesaţi link-ul pentru achiziţionare:
https://www.monitoruloficial.ro/magazin/index.php?page=product&id=6823

Niciun comentariu: